X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Experții de la Chișinău și Tiraspol au discutat probleme dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor

27 feb. 22:45   Societate
1608 0

La data de 27 februarie 2024 s-a desfășurat prima reuniune din anul curent a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

La ședință au fost abordate subiecte de actualitate în domeniul de referință, cu precădere legate de funcționarea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Rîbnița, precizîndu-se că este în proces de elaborare un proiect de act normativ care va asigura continuitatea mecanismului de documentare cu plăci de model neutru, dar și care va stimula introducerea în albia legalității a procesului de înregistrare a tuturor mijloacelor de transport aflate în proprietatea cetățenilor domiciliați în regiunea transnistreană.

S-a venit către Tiraspol cu apelul de a renunța la impunerea abuzivă a participanților la traficul rutier cu domiciliu pe partea dreaptă a Nistrului de a procura în regiune pretinse polițe neautorizate, în contextul deținerii polițelor de asigurare de răspundere civilă auto emise conform cerințelor legislației naționale în vigoare.

La fel, experții din partea Chișinăului au cerut respectarea indicatoarelor rutiere de interzicere și de restricție instalate pe podul de șosea din apropierea or. Dubăsari, inclusiv privind greutatea maxim admisibilă a mijloacelor de transport, pentru a menține durabilitatea elementelor de rezistență, precum și facilitarea desfășurării reparațiilor necesare la podurile de la Rezina-Rîbnița și Răscăieți.

Experții de la Chișinău au reiterat, de asemenea, necesitatea abținerii de la acțiuni unilaterale și discriminatorii față de proprietarii mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare de model național, inclusiv în partea ce ține de stopările nejustificate în trafic și perceperea unor plăți ilegale.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?