Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Expert bancar: Cum poți trimite și primi bani din Ucraina

29 mar. 2022,, 16:15 (reactualizat 2 apr. 2022,, 08:00)   Societate
5179 0

Conflictul militar între Rusia și Ucraina a afectat realizarea tranzacțiilor monetare din Ucraina în Moldova și invers, din Moldova în Ucraina. Cetățenii moldoveni care se află în această țară întîmpină unele dificultăți atunci cînd încearcă să transmită bani rudelor sale.

Echipa Noi.md a contactat un expert bancar al FinComBank pentru a afla mai multe despre situația actuală cu privire la transferurile din Ucraina.

Cum pot trimite moldovenii bani în și din Ucraina?

Expert: Din cauza interdicției Băncii Naționale a Ucrainei, în prezent nu pot fi efectuate transferuri din Ucraina. În Ucraina pot fi efectuate transferuri prin intermediul sistemelor de transfer rapid de bani RIA Money, Western Union și Moneygram. RIA Money și Western Union au comision zero pînă la sfîrșitul lunii martie pentru efectuarea transferurilor în Ucraina.

Ce s-a schimbat în procesul de transfer de bani de la începutul conflictului militar?


Expert: Înainte de conflictul militar, era posibil de efectuat transferuri din Ucraina în Moldova. Odată cu începutul conflictului, BNU a interzis efectuarea transferurilor în afara țării. A scăzut numărul sistemelor de transfer rapid de bani care efectuează transferuri către Ucraina (a încetat să mai efectueze astfel de transferuri Золотая Корона).

Cum s-au schimbat statisticile transferurilor de bani către și din Ucraina în această perioadă?

Expert: De la începutul conflictului, nu au avut loc transferuri în Moldova din Ucraina, numărul transferurilor în Ucraina a scăzut cu 40% față de luna precedentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?