X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Evaluarea elevilor din clasele I-IV va fi simplificată

25 ian. 13:15   Societate
2822 0

Ministerul Educației și Cercetării a revizuit metodologia privind evaluarea criterială prin descriptori în învățămîntul primar, clasele I-IV.

Astfel, au fost excluse evaluările sumative și evaluările formative în etape la disciplinele „Educația moral-spirituală” și „Dezvoltarea personală” pentru elevii claselor I-IV, portofoliile performanțelor școlare ale elevilor nu mai sunt obligatorii, tabelul performanțelor școlare a fost simplificat, reducîndu-se de la 4 la 1 pagină, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

Potrivit Ministerul Educației și Cercetării, în procesul de revizuire a Metodologiei evaluării criteriale prin descriptori în învățămîntul primar, clasele I-IV au fost consultate opiniile a peste 3000 de cadre didactice din întreaga țară, prin aplicarea unui chestionar online cu referire la debirocratizarea activității cadrului didactic din învățămîntul primar.

„Era necesară o evaluare a acestor metodologii, ce a funcționat, ce trebuie să modificăm, și iată consultarea învățătorilor a dus spre aceste modificări. Cea mai importantă schimbare în sistemul educațional trebuie făcută de comun acord cu învățătorii cu profesorii, ei cel mai bine simt ceea ce se întîmplă în clasă, ce funcționează și ce nu funcționează”, specifică șefa Direcție Politici în Domeniile Învățămînt General și Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Marcelina Baleca.

Această transformare are ca scop principal debirocratizarea activității didactice a profesorilor și învățătorilor, însoțită de eliminarea unor rapoarte și implementarea unor proiecte pe termen lung elaborate în colaborare cu grupurile de lucru la nivel național, a mai adăugat Marcelina Baleca.


Modificarea Metodologiei face parte din primul pachet de măsuri de debirocratizare în sistemul educațional, lansat de MEC.

1
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?