Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Este lansat Programul de Granturi mici în domeniul îmbătrînirii active

8 feb. 22:00   Societate
3621 0

Ministerul Muncii și Protecției Sociale lansează Programul de Granturi mici în domeniul îmbatrînirii active, ediția 2024, care este dedicat susţinerii şi promovării îmbătrînirii active în Republica Moldova.

La concurs pot participa organizaţiile necomerciale din Republica Moldova, care implementează proiecte şi iniţiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrînirii active la nivel naţional, cît şi regional, notează Noi.md.

În cadrul Programului Granturi mici în domeniul îmbătrîniri active, pentru anul 2024 vor fi susţinute proiectele care vor contribui la promovarea îmbătrînirii active în baza priorităţilor:

– elaborarea și aprobarea, în comun cu autorităţile administraţiei publice locale, a strategilor de integrare a perspectivei îmbătrînirii;

– crearea organizaţiilor de ajutor reciproc al vîrstnicilor;


– implicarea vîrstnicilor în activități de voluntariat, dialog intergeneraţional (în special prin intermediul Centrelor de tineret) programe de sport și de cultură mai prietenoase pentru vîrstnici;

– programe comunitare de mobilizare și împuternicire a vîrstnicilor la nivel local; crearea serviciilor pentru îmbătrînire activă şi sănătoasă;

– inițiative privind crearea localităților cu infrastructură prietenoasă vîrstei;

– instruirea și ghidarea vîrstnicilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicațiilor; crearea Universității de vîrsta a treia.

Toate proiectele care au îndeplinit criteriile de solicitare a finanţării, vor fi evaluate de către Comisia de examinare a proiectelor din cadrul Programului de Granturi mici, iar în urma obţinerii unui aviz pozitiv din partea Comisiei, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va încheia un contract de finanţare cu aplicantul.

Pentru finanțarea proiectelor aprobate de către membrii Comisiei de examinare, din bugetul de stat pentru anul 2024 a fost alocată suma totală de 1 milion de lei. Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 6 luni.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?