Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Elevii din mai multe instituții vor avea posibilitatea să învețe meserii noi

21 mai. 20:30   Societate
3159 0

Elevii din instituțiile de învățămînt profesional tehnic vor avea posibilitatea să învețe meserii din domeniul energiei regenerabile.

Organizația Internațională a Muncii, cu suportul Guvernelor Austriei și a Principatului Liechtenstein, a lansat proiectul „Competențe pentru tranziția verde și dezvoltarea durabilă”, care are scopul de a consolida eforturile de adaptare la cerințele actuale ale pieței muncii în sectorul energiei regenerabile.

„Implementarea programelor de dezvoltare durabilă și de formare continuă reprezintă un angajament ferm al țării în îndeplinirea obiectivelor globale de economie durabilă. MEC își exprimă încrederea că odată cu activitățile proiectului, vom asigura formarea de competențe în domeniul energiei regenerabile, contribuind astfel la transformarea sistemului de învățămînt profesional tehnic și la creșterea gradului de angajare a absolvenților acestor programe”, a menționat Galina Rusu, secretar de stat în cadrul MEC la evenimentului de lansare a proiectului.

Inițiativa va fi implementată în următorii trei ani și are drept scop elaborarea de noi standarde ocupaționale și de calificare, programe de studii, consolidarea capacităților angajatorilor și dotarea instituțiilor de învățămînt profesional tehnic cu echipamente moderne.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?