X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Elevii au aflat despre eroii celui de-Al Doilea Război Mondial care au luptat pe pămîntul moldovenesc

30 apr. 2022,, 09:30   Societate
5492 0

În cadrul vacanței școlare, muzeul Mișcarea de căutare din Moldova a fost vizitat de elevii gimnaziului din satul Brătușeni, raionul Edineț. Tinerii oaspeți au aflat o istorie despre eroii Marelui Război pentru Patrie care au luptat pe pămîntul moldovenesc, despre munca de păstrare a memoriei lor, relatează Noi.md.

După cum a declarat pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare August, Alexei Petrovici, Muzeul "Ратная слава", creat de echipa de căutare August și Clubul istorico-patriotic rus, păstrează mii de obiecte de război găsite pe cîmpurile de luptă în timpul operațiunilor de căutare. Baza expoziției este alcătuită din echipamente, machete de arme, mostre de uniforme militare, obiecte personale ale soldaților.

O parte semnificativă a exponatelor muzeului a fost descoperită în timpul operațiunilor de căutare la capul de pod de la Șerpeni.

Cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnichestvo, copiii au vizitat complexul memorial "Capul de pod Șerpeni", au fost la cimitirul militar al eroilor sovietici.


6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?