X 
Cutremure stiri: 508

Electrocasnice uzate: Ce cantitate se colectează anual în țara noastră

4 aug. 16:00   Societate
6706 0

În Moldova, anual, se colectează peste 500 de tone de echipamente electrocasnice și componente electronice uzate.

Echipamentele electronice nu sînt biodegradabile și conțin substanțe toxice precum plumb și mercur. Dacă nu sînt gestionate corespunzător, acestea pot contamina aerul, apa și solul, avînd efecte dăunătoare asupra sănătății umane și a mediului înconjurător.

„Recomandarea către cetățeni este ca acestea să fie colectate separat de alte tipuri de deșeuri și să fie predare operatorilor autorizați pentru gestionarea acestor tipuri, pentru că de gestionarea corespunzătoare a lor depinde nemijlocit calitatea mediului înconjurător în care ne petrecem timpul”, a menționat Denis Macovschi, șeful adjunct al Direcției Reglementare și Acte Permisive de mediu de la a Agenția Mediului, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Potrivit experților, procedura de recuperare a tehnicii uzate din piață nu este dificilă și se află la îndemîna consumatorilor în centrele comerciale mari.

Fiecare punct de comercializare a echipamentelor electrice și electronice, care are suprafața comercială mai mare de 200 de metri pătrați, este obligat să aibă în interior amenajat un spațiu de colectare a deșeurilor electrice și electronice de la consumatori.


În țara noastră, sînt aproximativ 500 de puncte de colectare a echipamentelor electrice și electronice uzate.

6
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав