COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Echipele de pe ambulanță, echipate cu teste rapide Covid. Cîte persoane au fost testate

18 sep. 16:30   Societate
1464 0

Începînd cu 7 septembrie, echipele de pe Ambulanță folosesc testele rapide pentru identificarea infecției cu COVID-19 înainte ca personele să fie spitalizate.

În prima săptămînă au fost testați 1.200 de persoane care au solicitat ajutorul Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Testul este realizat dacă persoana, care a solicitat serviciul de urgență, prezintă simptome specifice virusului. Procedura poate fi realizată chiar la patul bolnavului și permite confirmarea rapidă a diagnosticului, respectiv nu se tergiversează cu inițierea tratamentului și persoana se poate izola mai repede, astfel se evită contaminarea celor din jur”, menționează secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Procedura de efectuare a testului este relativ ușoară, iar rezultatul se citește în 15 minute și este ușor de interpretat. Astfel, persoanei care a solicitat serviciul de urgență, îi este confirmat diagnosticul în momentul solicitării ambulanței.

După testare, medicul de pe ambulanță acordă pacientului primul ajutor și la necesitate asigură transportarea acestuia către o instituție medicală. Cazurile persoanelor care rămîn pentru tratament la domiciliu sînt notificate medicului de familie, care este responsabil în continuare de prescrierea schemei de tratament și monitorizarea pacientului.


Inițial Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a primit 9.000 de teste. Dacă se păstrează aceeași intensitate de utilizare a testelor, această cantitate este suficientă pentru circa șase – șapte săptămîni.

Potrivit Svetlanei Nicolaescu, în paralel, este inițiată procedura de achiziție a testelor rapide în cantitate de 700 de mii de unități, iar pe viitor toate distribuțiile vor include și serviciul de asistență medicală urgentă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽