Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Echipamente tehnice moderne destinate subdiviziunilor Poliției Naționale

18 apr. 22:45   Societate
1257 0

Inspectoratul General al Poliției a primit în gestiune, astăzi, 18 aprilie 2024, mai multe camere de corp destinate polițiștilor de patrulare și echipamente tehnice moderne pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu cotidiene.

Donația a fost oferită de către Ministerul de Interne al Regatului Spaniei cu scopul de a sprijini Republica Moldova în consolidarea capacității sale de gestionare a crizei de ordine și siguranță publică.

Ceremonia de transmitere a echipamentului tehnic a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Lilian Carabeț, ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande Marlaska Gomez în comun cu o delegație spaniolă.

În cadrul evenimentului, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Lilian Carabeț a apreciat generozitatea și angajamentul partenerilor spanioli în procesul de consolidare instituțională a Poliției: ,,Suportul Regatului Spaniei va contribui la asigurarea respectării drepturilor omului în timpul intervențiilor, garantînd corectitudinea acțiunilor polițiștilor. Ne exprimăm gratitudinea față de sprijinul acordat și sîntem hotărîți să colaborăm strîns pentru atingerea obiectivelor stabilite în viitor”.


Donația cuprinde: 240 de camere de corp de model Axon 3, 140 de monitoare, 140 de tablete, 30 de stații de andocare și 245 de licențe pentru calculatoare. Acestea urmează să îmbunătățească semnificativ capacitățile operaționale ale polițiștilor.

0
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?