X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Dumitru Calac: "În lume are loc o schimbare geopolitică globală, iar Moldova trebuie să-și găsească locul"

3 ian. 03:00   Societate
2759 0

În lume are loc o schimbare geopolitică globală, iar pentru Moldova este extrem de important să-și găsească locul în cadrul acesteia și să se adapteze la schimbările care ne așteaptă.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Dumitru Calac, în cadrul talk-show-ului "Без галстуков" cu Alexandru Stahurski, difuzat la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Ceea ce se întîmplă acum în Fîșia Gaza și ceea ce se întîmplă în Ucraina sunt toate verigi ale aceluiași lanț, în opinia mea. Are loc o schimbare geopolitică globală. La noi, din păcate, nu există o asemenea știință precum geopolitica. Iar astăzi pentru Moldova este foarte important să înceapă cel puțin o discuție despre direcția în care se îndreaptă lumea, care este locul Moldovei în această lume și ce ar trebui să facem pentru a ne adapta schimbărilor care ne așteaptă", a spus el.

Potrivit jurnalistului, ceea ce se întîmplă în Ucraina este, desigur, o tragedie imensă, mii de oameni mor și, din păcate, de dragul intereselor altora.

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este vîrful aisbergului. Are loc un decalaj geopolitic uriaș. Are loc o reorientare a eforturilor de dezvoltare în multe regiuni. Iar ceea ce se întîmplă în Ucraina, ceea ce a început în Fîșia Gaza, și așa mai departe, sînt toate verigi ale aceluiași lanț. Este lupta pentru resurse, pentru influență, chiar și pentru apă. Acesta este unul dintre momentele-cheie ale confruntării de astăzi. Iar noi, Moldova, ca țară, trebuie să ne gîndim cum vom trăi după ce aceste evenimente se vor liniști, mai mult sau mai puțin", a subliniat Dumitru Calac.

17
2
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?