Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a șefului Serviciului 112

29 noi. 2023,, 17:45   Societate
3054 0

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis.

Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN.

„Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu. Și noi avem multe exemple în țări, să spunem, mai avansate, în care acest serviciu este într-adevăr eficient și nu se ocupă doar cu transmiterea informației dintr-o parte în alta. Ci își îndeplinește funcția de bază, care este să ajute să salveze cetățenii în situații periculoase, complicate”, a declarat Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.

Demisia directorului Serviciului 112 a fost cerută de premierul Dorin Recean în contextul cazului de la Căușeni, în care două persoane au fost depistate moarte într-o mașină blocată în nămeți.

Echipele de intervenție au ajuns la mașina împotmolită în nămeți la Căușeni, în care se aflau doi soți, a doua zi, cînd aceștia erau deja morți. Bărbatul, dar și rudele celor doi soți au sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112, solicitînd ajutor, dar salvatorii au ajuns numai cînd un trecător a anunțat despre decesul celor doi. Poliția a deschis o anchetă, iar Procuratura a intentat un dosar penal pentru a examina interacțiunea interinstituțională.


6
0
0
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?