Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Duminica aceasta, într-un sat din Taraclia, vor avea loc alegeri repetate

29 noi. 2023,, 11:36   Societate
1836 0

Duminică, 3 decembrie 2023, în satul Aluatu din raionul Taraclia, va avea loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității.

În turul doi, au acces candidații din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În buletinul de vot ei vor fi înscriși în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur al votării repetate, notează Noi.md.

În localitate, va fi deschisă o singură secție de votare, iar la urna de vot sînt așteptați 770 de alegători. Pentru aceștia vor fi tipărite 768 buletine de vot.

Ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Vineri, 1 decembrie 2023, este ultima zi de agitație electorală și în aceeași zi vor fi înlăturate toate materialele electorale.


De asemenea, pînă la ora 14:00 a zilei precedente votării, alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu. Ei pot solicita urna mobilă și în ziua votării, pînă la ora 14:00, doar la prezentarea unui certificat medical.

Amintim că, urmare organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decît ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia.

După desfășurarea votării repetate în data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei 3 candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, ceea ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?