X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Drapelul Moldovei și al companiei DAAC Hermes, înălțate pe un nou vîrf muntos ©

16 apr. 06:30   Societate
4676 0

Drapelul Republicii Moldova și al holdingului DAAC Hermes au fost arborate pe un nou vîrf muntos.

Acest lucru l-au făcut reprezentanții DAAC Hermes: Andrei Elistratov și Oleg Petcu.

Împreună cu o echipă din 5 persoane, ei au parcurs traseul montan în jurul masivului Anapurna. Cel mai înalt punct al acestui traseu este unul dintre cele mai înalte trecători montane din lume - Thorong-la, situat la o altitudine de 5416 metri.

Înaintînd treptat, echipa s-a aclimatizat suficient cu altitudinea, după care a reușit să urce în vîrful trecătorii și să coboare în regiunea Mustangului Inferior.

"Ne așteptam să fie mai greu, am vrut să fie mai greu, deoarece ne era dor de greutăți, dar cu o astfel de echipă s-a dovedit a fi destul de ușor!", a declarat Andrei Elistratov.

Drapelul Republicii Moldova și al companiei DAAC Hermes a călătorit în diferite locuri interesante și a urcat la diferite altitudini începînd cu anul 2017: Tabăra de bază a Everestului - 5.364 m, vîrful Gokyo-ri (5.357 m) și Kala Pathar (5.644 m) în Nepal; vulcanul Etna (Sicilia, Italia); vulcanul Kilimanjaro - 5.895 m. (Tanzania, Africa).

Din grup mai fac parte Anton Perkin, care a urcat cu Andrei vîrfurile muntoase din Nepal în 2017, din Africa în 2018 și altele, precum și Dumitru Tighinean, din portofoliul căruia fac parte vulcanul Etna și munții Tien Shan.

7
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?