X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Două pictorițe din R. Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU

23 mar. 2023,, 15:31   Societate
2889 0

O expoziție de pictură a artiștilor plastici din R. Moldova Galina Vieru și Natalia Yamoplskaia a avut loc zilele acestea la sediul Organizației Națiunilor Unite de la Viena - Vienna International Center (VIC), Austria.

Solicitată de agenție, Galina Vieru a menționat că le expoziție sînt prezentate 18 lucrări ce reflectă lumile interioare ale femei.

”Picturile mele povestesc despre viața femeilor din Moldova. Reflectă drama exodului, dar și frumusețea patrimoniului cultural național. Lucrările Nataliei Yampolskaia sînt despre relația femeii cu natura, cu ecologia, cu familia, etc. Eu ca artist și poet, îmi doresc ca țara mea să meargă mai ușor și mai sigur spre integrarea europeană prin artă”, a subliniat Galina Vieru, transmite moldpres.

În alocuțiunea sa, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lîngă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a scos în evidență importanța lunii martie pentru Moldova, atît pe dimensiunea diplomației - dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, - cît și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii.

Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de Ambasada R. Moldova în Austria. Participanții la vernisaj au putut admira expoziția de picturi în acompaniamentul muzical al cunoscutului clarinetist Sasha Danilov, Artist Emerit din R. Moldova.


2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?