Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3733

Dosarul șoferiței, care a accidentat mortal o fetiță la Ciocana, a fost trimis în judecată

25 mai. 12:52   Societate
2290 0

Dosarul șoferiței de troleibuz, care a accidentat mortal o fetiță de 12 ani pe o trecere de pietoni la Ciocana, a fost trimis în judecată. Procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău au încheiat urmărirea penală.

Femeia este învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, care a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane.

Potrivit Procuraturii, șoferița de troleibuz nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier.

"Învinuita avea obligaţia să se abţină de la mişcare, dacă alţi participanţi au prioritate, în spaţiul longitudinal al carosabilului, iar fiind în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere „Trecere pentru pietoni” și marcajului rutier orizontal longitudinal „Trecere pentru pietoni” pe bd. Mircea cel Bătrîn, din mun. Chișinău, a tamponat pietonul, care traversa carosabilul de la dreapta spre stînga, relativ deplasării mijlocului de transport”, se mai menționează în comunicatul Procuraturii.

Șoferița și-a recunoscut integral vinovăția și riscă o pedeapsă de pînă la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


În privința acesteia, a fost prelungit arestul la domiciliu, transmite tv8.md.

Amintim că o fetiță de 12 ani a murit după ce a fost lovită de un troleibuz de pe ruta nr. 13 în timp ce traversa strada regulamentar, pe o trecere nedirijată pentru pietoni.

Accidentul s-a produs în data de 24 martie. Regia Transport Electric a deschis o anchetă în urma accidentului. 8 angajați ai RTEC au fost suspendați din funcții după accidentul cutremurător.

2
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?