Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Doi locuitori ai municipiului Chişinău au fost reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență

15 mai. 11:50   Societate
2378 0

Două persoane au fost reținute, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurori, fiind suspectate de trafic de influență.

Acestea ar fi susținut că dețin influență asupra unor factori de decizie din mai multe autorități publice și ar fi pretins, acceptat și primit, în mai multe etape, 8000 de euro pentru organizarea și asigurarea tergiversării examinării unei cauze penale transmise în instanța de fond.

Este vorba despre un dosar pornit pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar bănuiții ar fi promis că pot determina persoane publice să amîne examinarea cauzei pînă la survenirea termenului de prescripție. Deși, în vara anului 2023, conducătorul auto a fost declarat vinovat de comiterea infracțiunii și privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, bănuiții au pretins, acceptat și primit 6000 de euro, iar ulterior alte 2000 de euro, în scopul influențării funcționarilor publici în vederea redobîndirii dreptului de a conduce mijloace de transport, într-un termen restrîns. În toamna anului 2023 însă instanța ierarhic superioară a menținut pedeapsa stabilită de instanța de fond.

În dimineața zilei de 15.05.2024, ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții la domiciliile a doi bănuiți în comiterea infracțiunii de trafic de influență, în urma cărora au fost ridicate obiecte și documente relevante pentru cauza penală. Ambele persoane au fost reținute pentru 72 ore, urmînd să fie plasate în izolatorul CNA.

Cercetările pe caz se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău. Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?