Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Doi conaționali găsiți cu acte false în Punctul de Trecere. Ce riscă

29 mar. 13:45   Societate
1873 0

Angajații Poliției de Frontieră au găsit asupra a doi călători permise de conducere cu semne vădite de falsificare, notează Noi.md.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, un conațional de 23 de ani s-a prezentat printre pasagerii rutei „Moldova-Franța”. Ca urmare a verificărilor suplimentare, în portmoneul său a fost descoperită o carte de identitate românească, eliberată pe numele unei persoane necunoscute.

Cercetările ulterioare, cu tehnica specială, a stabilit prezența indicilor de falsificare în documentul românesc. La audieri, tînărul a declarat că un coleg de muncă din Franța l-ar fi rugat să aducă actul, fără a cunoaște alte detalii privind obținerea acestuia.

În Aeroportul Internațional Chișinău, la cursa care se deplasa spre Israel s-a prezentat un conațional de 38 de ani.

Existînd bănuială polițiștii de frontieră au trecut persoana și bunurile acesteia în linia doua de control. A fost depistat și ridicat un permis de conducere moldovenesc, care vizibil semnala indici de falsificare.


Pe incidente, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstațelor.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepseşte cu amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

3
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?