X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Doi bărbați – puși sub învinuire, după ce au răpit lu au maltratat un bărbat în Grigoriopol

6 feb. 13:38   Societate
1632 0

Doi bărbați – puși sub învinuire, după ce au răpit un bărbat care se afla în Grigoriopol și l-au maltratat trei zile, ca să obțină 200.000 USD de la acesta

Oamenii legii anunță reținerea a doi membri ai unui grup infracțional pentru șantajarea unui bărbat pe care l-au răpit din Grigoriopol și de la care a pretins 200.000 dolari americani.

Potrivit datelor din dosarul instrumentat de ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, cu suportul Direcției Analitică a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, bărbatul reținut ar fi comis infracțiunea de comun cu un complice anterior anunțat în căutare anterior, după ce a fost condamnat la 12 ani pentru tîlhărie.

Mai exact, cei doi l-au răpit pe bărbat în timp ce acesta se afla într-un sat din Grigoriopol, în ianuarie 2023 și l-au transportat cu barca peste Nistru, la Dubăsarii Vechi, Criuleni. Acolo, aceștia l-au deposedat de 3.500 USD și l-au ținut într-un beci timp de trei zile, unde l-au bătut și amenințat cu moartea, pînă au obținut promisiunea că le va transmite cei 200.000 USD.

Ulterior, aceștia l-au transportat în portbagajul unei mașini pînă în localitatea Vadul lui Vodă, unde l-au eliberat. În continuare, timp de peste două săptămîni, pînă la începutul lui februarie, cei doi îi transmiteau mesaje electronice de reamintire feciorului victimei. Iar atunci cînd acesta a acumulat suma de bani solicitată, învinuiții i-au cerut convertirea ei în monedă electronică. Așa cum victima i-a denunțat pe învinuiți autorităților, odată cu transmiterea adresei electronice de confirmare a convertirii solicitate, reținerea a avut loc sîmbătă, 4 februarie, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger.”Ulterior,procurorii PCCOCS au solicitat în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile.


Cei doi au vîrste de 31 și 28 de ani, ambii sînt domiciliați în Chișinău, cel reținut fiind originar din Grigoriopol. Acesta din urmă este și unul din învinuiții trimiși de PCCOCS pe banca acuzaților într-un alt dosar pentru trafic de droguri din Spania, ca parte a unui grup al organizației denumite „Borman,” care recent a fost trimis de Curtea Supremă de Justiție pentru rejudecare de către alt complet la Curtea de Apel Chișinău.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de 3 500 de euro, o armă lungă cu glonț de model AKMC MF, pistol cu glonț de model Glock 19, revolver cu glonț de model NAA, două automobile implicate la săvîrșirea infracțiunii, telefoane mobile (unul dintre care cu aplicația „Telegram”, de pe care purta conversația cu partea vătămată, în scopul de estorcare a primei tranșe de bani, în sumă de 150 000 dolari SUA, care urma să fie convertită în crypto valută).

În cadrul acțiunilor speciale de investigație, angajații INI au stabilit că unul dintre figuranți ar fi făcut apelul de vineri în care anunța că este minată Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit legii, șantajul comis în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 13 la 15 ani, iar pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Astăzi, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința acestora pentru un termen de 30 de zile.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий