Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Discursuri înflăcărate la Adunarea Generală a Judecătorilor

17 mar. 2023,, 13:13   Societate
2886 0

Discurs înflăcărat al unei magistrate de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor.

Aliona Miron, unul din cei 23 de judecători care nu au trecut evaluarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting, pentru un fotoliu în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat că în urma acestui exercițiu, nu își dorește decît să își reabiliteze bunul nume, transmite tv8.md.

Aliona Miron a susținut un scurt discurs în contextul în care Victoria Sănduța, o altă magistrată care nu a trecut de Pre-Vetting, a propus ca subiectul privind alegerea a patru membri ai CSM din rîndul judecătorilor, să fie amînat pentru o ședință ulterioară, pînă la decizii finale în cazul candidaților care nu au promovat evaluarea și au contestat hotărîrile în instanță.

„Mă doare al naibii de tare ce s-a întîmplat cu mine. Am o mulțime de obiecții, am descoperit o groază de lucruri cu care nu sînt de acord, dar mie mi se pare nespus de egoist din partea mea să cer amînarea...eu renunț și la fotoliul din CSM și la alegerile în privința mea, eu vreau doar în instanță să îmi dovedesc dreptatea cu argumentele necesare”, a declarat Aliona Miron.

„Mi se pare egoist ca judecători suspendați să nu poată fi soluționată întrebarea lor, să nu poată munci atîta timp, sunt atîtea probleme de rezolvat....pentru mine este mai important să îmi reabilitez numele decît fotoliul pentru funcția din CSM”, a mai menționat magistrata Aliona Miron.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?