X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Dirijorul Nicolae Dohotaru, la cea de-a 65-a aniversare

19 ian. 11:25   Societate
2206 0

Maestrul Nicolae Dohotaru, director general Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Artist al Poporului, împlinește astăzi 65 de ani.

Dirijorul deține titlul de Artist al Poporului din 2011, de maestru în artă (1994), precum și cel de Cavaler al ordinului „Gloria Muncii”.

Nicolae Dohotaru și-a făcut studiile de licență la Conservatorul de Stat „G.Musicescu” din Chișinău și cele de masterat - la Institutul Culturii în Moscova, specialitatea Dirijat orchestră.

Între anii 1990 – 1998 a fost dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, ulterior a deținut funcția de director artistic al instituției. Din anul 2017 pînă în prezent este director artistic și dirijor al TNOB "Maria Bieșu".

Nicolae Dohotaru a efectuat turnee în Elveția, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Spania, Thailanda, Ucraina ș.a. A colaborat cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale "S. Lunchevici", teatrele de operă din Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Constanța (România), cu Teatrul de Operă și Balet din Odesa (Ucraina) și Compania „Opera and Ballet International” din Marea Britanie.


S-a născut în 1959, în satul Țîplești, raionul Sîngerei.

3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?