X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Directorul adjunct al Agenției Rezerve Materiale, plasat în arest

5 apr. 15:45   Societate
2248 0

Directorul adjunct al Agenției Rezerve Materiale va sta 30 de zile după gratii, în timp ce șeful de direcție a fost plasat în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, cu sediul la Ciocana, în prezenta celor doi inculpați. Funcționarii sînt bănuiți de trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicii de milioane pentru bugetul de stat.

Cei doi bărbați au fost reținuți în data de 3 aprilie, în urma unor percheziții. Directorul Agenției Rezerve Materiale a declarat că perchezițiile au fost desfășurate doar la domiciliul bănuiților și în birourile acestora și dă asigurări că instituția va coopera cu ancheta, nmotează Noi.md cu referire la tv8.

Acuzarea susține că s-a aranjat totul - de la licitațiile de achiziție a păcurii, pînă la cele de grîu, zahăr și autospeciale.

De exemplu, în cazul achiziției a 30 de mii de tone de grîu, în 2022, s-a acceptat o ofertă mai scumpă cu 11 milioane de lei. Iar în anul 2023, s-au achiziționat 400 de tone de zahăr în valoare de peste șase milioane de lei, fără publicarea prealabilă a unui anunț, așa cum prevede legea, favorizîndu-se un singur agent economic.


Ambii inculpați pledează nevinovați.

1
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?