Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Detalii în cazul perchezițiilor din dosarul finanțării ilegale a partidelor

23 apr. 14:41   Societate
5559 1

Circa 150 de percheziții au fost făcute noaptea trecută de către oamenii legii într-un dosar de finanțare ilegală a partidelor politice.

Potrivit declarațiilor șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, și a procurorul- șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună în urma perchezițiilor au fost ridicate 62 000 de ruble, 3070 de euro și peste un milion de dolari.

”Ieri, 22 aprilie, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal s-a autosesizat precum că o grupare criminală, persoane care acționau în interesul unei grupări criminale, urmărind scopul introducerii în R. Moldova a mijloacelor financiare ce depășesc 16 mii de unități convenționale, prin diferiți cărăuși au încercat și au introdus în R. Moldova mijloace financiare în proporții deosebit de mari.

Pe fapt a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă”, a declarat Victor Furtună.

Potrivit lui Furtună au fost ridicate și 128 de telefoane.


Acțiunile au fost desfășurate de procurori, de comun cu mai multe subdiviziuni ale Poliției, Vămii și Poliției de Frontieră.

O parte dintre persoanele vizate, care au reușit să intre cu banii în țară, le-au transmis sub diferite forme colectorului, fie la Aeroport, fie în mijloace de transport, în drum spre casă.

14
2
0
1
62

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?