X 
Cutremure stiri: 500

Denis Nedeoglo: „Amploarea dezastrului natural care s-a abătut asupra Moldovei nu putea fi prognozată de niciun calcul ingineresc”

15 sep. 09:13 (reactualizat 16 sep. 01:20)   Societate
4971 0

Nivelul și amploarea dezastrului natural care s-a abătut asupra Moldovei nu puteau fi prevăzute de niciun calcul și măsură inginerească.

O astfel de opinie a exprimat arhitectul Denis Nedeoglo, în contextul ploilor abundente și indignării cetățenilor față de aceste evenimente, relatează Noi.md

Totodată, el a îndemnat cetățenii să introducă o oarecare adecvare în numeroasele postări și aprecieri evaluative.

Denis Nedeoglo a menționat că orice proiectare inginerească a drumurilor, canalizărilor pluviale, colectoarelor etc. se bazează pe statisticile observațiilor meteorologice îndelungate.

Chiar ținînd cont de tot felul de factori de rezervă, aceștia nu sînt în măsură să prognozeze amploarea precipitațiilor și a vremii rele. Și acest lucru este valabil pentru orice oraș din lume, nu doar pentru Chișinău.


Pentru a vă convinge, trebuie doar să vă uitați la orașele pe care le considerăm de referință și dezvoltate, care au fost afectate de diverse dezastre naturale. Unul dintre ultimele exemple sînt orașele din Europa și Dubai.

„Din păcate, adevărata cauză a nenorocirilor este schimbarea climatică globală, cauzată de lăcomia și iresponsabilitatea fără margini ale omului și de activitățile sale economice distructive. Nicio observație meteorologică nu poate prevedea astfel de evenimente. Și cu siguranță nicio infrastructură inginerească urbană nu le poate face față. Ca să nu mai vorbim de utilizarea terenurilor și construcția drumurilor”, a subliniat arhitectul.
El a îndemnat cetățenii, în timp ce își revarsă indignarea, să nu piardă adecvarea în determinarea cauzelor și efectelor și să caute soluții în zona cauzelor reale, nu acolo unde le este comod.

„Pentru început, am putea atrage atenție la procentului catastrofal de redus de împădurire a teritoriului Moldovei și utilizării complet dezechilibrate a terenurilor și apelor. La măsurile împotriva erodării pămîntului, uitate în totalitate etc. Dar întrebarea unde se aflau în acel moment Armata Națională și Comisia pentru Situații Excepționale, chiar merită să fie pusă”, a declarat Denis Nedeoglo.

23
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав