Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Delegația Chișinăului a cerut eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate

15 dec. 2022,, 17:43   Societate
1740 0

O nouă reuniune a Comisiei Unificate de Control s-a desfășurat la Bender în data de 15 decembrie cu participarea delegațiilor Republicii Moldova, Federației Ruse și regiunii transnistrene, precum și reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE în Moldova.

Comandamentul Militar Întrunit a raportat Comisiei situația în Zona de Securitate pentru perioada 7 - 13 decembrie 2022.

În cadrul examinării subiectelor organizatorice, componenta transnistreană s-a abținut să susțină candidatura unui ofițer al Armatei Naționale propus în calitate de observator militar din partea Republicii Moldova.

Delegația Republicii Moldova a dezaprobat categoric asemenea abordare distructivă de blocare a unor procese importante în cadrul Comisiei Unificate de Control și a accentuat că observatorilor militari le revine o sarcină esențială în mecanismul de monitorizare și documentare a situației în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Pe durata ședinței a fost reabordată problema posturilor ilegale ce aparțin structurilor de forță subordonate Tiraspolului, iar Delegația Republicii Moldova a insistat pe eliminarea necondiționată a acestora din Zona de Securitate, subliniind că acțiunile unilaterale ale exponenților transnistreni contravin dispozițiilor actelor de bază ale misiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Următoarea ședință a Comisiei Unificate de Control a fost convenită pentru 22 decembrie 2022.

3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?