X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Decorațiunile de Crăciun prezintă risc de incendiu: sfaturi pentru a nu vă strica sărbătorile

27 dec. 2023,, 14:45   Societate
2638 0

În perioada rece a anului, riscul de incendii poate crește. Acest lucru se datorează mai multor factori: sistemele de încălzire defectuoase, a sobelor, radiatoarelor sau altor aparate, sau folosirea necorespunzătoare a surselor de căldură. Prin conștientizarea riscurilor și adoptarea măsurilor de prevenire, pot fi reduse semnificativ incidentele nedorite în această perioadă a anului.

Pentru a minimiza riscul de incendii în perioada rece a anului, este esențial să se respecte măsurile de precauție. În perioada sărbătorilor de iarnă, iluminatul festiv și alte decorațiuni pot prezenta un risc crescut de incendiu dacă nu sînt utilizate corect sau dacă sînt defecte, transmite Moldova1.

„Toate instalațiile decorative de iluminat care sînt utilizate pentru decorarea pomului de Crăciun, a încăperilor, trebuie să nu fie deteriorate, să fie procurate din magazine specializate. Este strict interzis confecționarea artizanală a acestor dispozitive de decor”, declară șeful secție apărare împotriva incendiilor, IGSU, Sergiu Josan.

Specialistul mai subliniază, de asemenea, importanța respectării legilor și regulamentelor privind gestionarea deșeurilor și arderea lor. Ei evidențiază consecințele grave pe care le poate avea arderea deșeurilor nu doar pentru individ, ci și pentru întreaga comunitate și mediul înconjurător.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?