Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Declarație: Nu toți procurorii au respectat instrucțiunile privind arestarea deputaților

21 iun. 2019,, 13:40   Societate
3241 0

Reacția unor procurori care n-au respectat instrucțiunile privind arestarea deputaților din blocul ACUM și Partidul Socialiștilor demonstrează faptul că nu este încă totul pierdut, dar justiția oricum trebuie curățată, deoarece anume cu ea s-a început acapararea statului și trebuie să începem cu demisia procurorului general, deși demisia sa benevolă ar fi cea mai bună soluție.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului, deputatul din partea fracțiunii ACUM, platforma DA, Alexandru Slusari, care a vorbit în cadrul emisiunii "Glavnoe" pe canalul TVC-21, transmite Noi.md.

"Plecarea voluntară a procurorului general ar fi cea mai bună soluție, pentru ca noi să nu ne stresăm mult timp și să nu ne mai pierdem timpul cu privire la modificarea legislației, care oricum trebuie schimbată, dar cel puțin nu în grabă. Pentru că trebuie să curățăm această procuratură", a declarat vicepreședintele parlamentului.

"Ar fi mai bine ca Procurorul General să demisioneze și nu numai el, ci și alte cîteva persoane care constituie nucleul, cele mai importante personae protejate ale lui Plahotniuc. Noi le cunoaștem foarte bine, știm cine a semnat mandatele de arestare a deputaților în acea seară de sîmbătă memorabilă și știm cine a refuzat să urmeze aceste instrucțiuni. Și onoare și laudă pentru mulți procurori cinstiți care au refuzat să execute acest ordin penal", a spus Alexandru Slusari.

Potrivit lui, cel mai bine ar fi dacă procurorul general însuși ar demisiona și ar fi posibilă organizarea unui concurs deschis, adevărat, astfel încît toți doritorii profesioniștii să poată participa la el.


"Și noi vom începe în sfîrșit să curățăm această justiție, pentru că toată lumea își amintește bine că acapararea statului a început în 2009, după ce funcția de procuror general a fost vîndută lui Plahotniuk. Și după ce ai un procuror general, continui să bagi acolo judecători și… s-a pornit. Cu toții am văzut acest lucru. Și noi, din nefericire, am fost martorii acestor evenimente. Schimbările în Procuratura Generală nu sînt departe, dar este mai bine ca aceasta să se întîmple rapid, fără orice tensiuni", a declarat vicepreședintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?