X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarația unui bloc politic în privința anulării concursului pentru funcția de procuror general

1 mar. 09:42   Societate
1843 0

Blocul politic Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB cere inițierea unei anchete privind organizarea concursului de selectare a Procurorului General.

Potrivit acestor trei formațiuni, anularea concursului la funcția de Procuror General demonstează încă o dată că nu există pregătirea necesară pentru a realiza o reformă veritabilă în justiție, notează Noi.md.

Blocul politic Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB consideră astfel de practici nedemocratice.

În acest context, blocul a menționat următoarfele:

1. Cerem Consiliului Superior al Procurorilor și Ministerului Justiției efectuarea de urgență a unor consultații publice cu partidele extraparlamentare și societatea civilă - cu privire la intenția de modificare a Regulamentului cu privire la modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

2. Cerem inițierea unei anchete privind modul de organizare a concursului eșuat, cu identificarea persoanelor responsabile de compromiterea concursului privind selectarea Procurorului General, cît și eliminarea responsabililor din procesele ulterioare.


Reprezentanții CSP și ai Ministerului Justiției nu au comentat, deocamdată, declarațiile blocului. Violina Morari, reprezentanta Serviciului de presă al Procuraturii Generale a menționat pentru Noi.md că instituția va reveni cu o reacție pe parcursul zilei de azi.

Amintim că recent Consiliul Superior al Procurorilor a revocat hotărîrea din 22 februarie referitoare la rezultatele interviurilor pentru selectarea candidatului la poziția de procuror general.

Decizia vine ca răspuns la „faptele survenite ulterior” și cu intenția de a „nu periclita interesul public”, marcînd astfel încetarea concursului actual și planurile pentru demararea unui nou proces de selecție.

0
8
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?