X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Decizia agricultorilor din Cahul - ce fac mai departe cu protestele

11 feb. 09:20   Societate
2110 0

Agricultorii au sîmbătă la o nouă acțiune de protest. Aceștia au mers în coloană cu tehnica agricolă spre punctul de frontieră Leușeni, unde au blocat trecerea timp de 20 de minute.

La fața locului, au fost prezenți și oamenii legii care au asigurat ordinea publică. În același timp, după o întîlnire cu președintele raionului Cahul, Pavel Groza, dar și cu reprezentatul Guvernului, Igor Șevcenco, fermierii au anunțat că pînă marți încetează acțiunile de protest.

Asta în condițiile în care acestora li s-a promis că atunci vor avea o întrevedere cu șeful Legislativului, Igor Grosu, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

Fermierii din raionul Cahul și Cantemir au ieșit pe 7 februarie, cu tehnica agricolă, la un protest pașnic.

Între timp, Guvernul a aprobat alocarea a 50 de milioane de lei pentru subvenționarea fermierilor care au înregistrat anul trecut pierderi cauzate de secetă și ploile cu grindină.


Printre beneficiari vor fi și agricultorii din raionul Cahul, unde au fost înregistrate cele mai mari suprafețe afectate, a precizat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

6
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?