X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

De ce trebuie de creat ecosisteme pe terenurile de permacultură

10 iun. 03:00   Societate
2215 0

Pe un teren de permacultură este important de creat ecosisteme, de construit iazuri, de plantat un număr mare de copaci, deoarece acest lucru crește biodiversitatea terenului și permite crearea unui mediu sănătos.

Despre acest lucru a declarat proprietara moșiei de permacultură din "Mirodolie", Tatiana Cisteakova.

"Acum ne aflăm lîngă un cedru, care are aproximativ 15 ani. Înțelegem că nu vom vedea fructele. Dar cedrul este un mediu vindecător, fitoncidele pe care le secretă sînt utile organismului. Un miros foarte parfumat, aerul se curăță. Același lucru este valabil și pentru mulți copaci medicinali de conifere. În al doilea rînd, acesta este un mediu de viață pentru insecte și păsări. Crește biodiversitatea terenului. Acest lucru ne permite să creăm un mediu sănătos pentru noi înșine. Nuanțe de arome, plante medicinale, o varietate mare de floră și faună. Ajutori care vor lucra în beneficiul spațiului Dvs. Mono grădina se confruntă cu probleme cu dăunători și boli. Există păsări și insecte care nu se vor așeza pe pomii fructiferi, pentru că au nevoie de pace și liniște. Multe plante și copaci diferiți sînt necesari pentru biosistemul nostru viu și sănătos", a menționat ea.

După cum s-a anunțat anterior, în Moldova activează сu succes gospodăria ecologică VIOPark este un proiect conceput și implementat de holdingul Daac-Hermes și filiala sa Viorica cu scopul de a crește plante ecologice în conformitate cu principiile permaculturii.

VIOPark a fost creată în apropierea satului Varnița din raionul Anenii Noi, lîngă rîul Nistru, pe o suprafață de 27 de hectare, pe care sînt amplasate uniform mai multe lacuri artificiale.


Timp de 4 ani, în VioPark au fost create 5 lacuri cu o suprafață totală de 6 hectare, în care cresc diferite tipuri de pește și de vegetație acvatică, au fost plantate zeci de mii de plante multianuale și construit un sistem de irigare.

În acest parc plantele sînt cultivate în conformitate cu principiile permaculturii. Scopul este de a transforma aceste 27 și alte 100 de hectare de teren într-o grădină mare înfloritoare, cultivată pe un teren cu potențial slab.

Peste 35 de specii de plante, arbuști și pomi fructiferi cultivate pe teritoriul VioPark au primit un certificat ecologic.

În general, proiectul este conceput nu doar ca o sursă de materii prime vegetale ecologice pentru fabrica Viorica Cosmetic, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

Cu timpul, în VioPark va fi organizată o zonă de producție, unde vor fi produse uleiuri vegetale, extracte de plante și produse alimentare ecologice. Va apărea și o subdiviziune științifică a fabricii, unde se va studia modul în care diferitele componente ale plantelor afectează pielea omului și, în general, vor fi studiate proprietățile plantelor și impactul lor pozitiv asupra sănătății umane, în primul rînd în scopuri cosmetice și terapeutice.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?