Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

De ce cetățenii primesc scrisori de la Centrele Militar-Teritoriale. Răspunsul ministrului apărării

4 mar. 15:27   Societate
3493 1

Cetățenii Republicii Moldova primesc scrisori de la Centrele Militar-Teritoriale în care le sînt solicitate informații despre datele lor personale. Ministerul Apărării anunță că aceasta este o procedură de rutină pentru actualizarea bazei de date a Centrelor Militar-Teritoriale (CMT) și Secțiilor Administrativ-Militare (SAM).

„Centrele Militar-Teritoriale (CMT) trimit scrisori cetățenilor, în care se solicită prezentarea informațiilor cu privire la verificarea datelor personale. Este vorba despre o procedură anuală de rutină pe care funcționarii din CMT o realizează din 2002, fără întrerupere și care nu implică riscuri de niciun fel pentru cetățeni”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării pe 4 martie, transmite NM.

Instituția a precizat că acțiunea respectivă are loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245-XV din 18.07.2002 ”Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” și are un singur scop – actualizarea bazei de date a CMT și SAM.

În cazul în care au întrebări referitor la aceste citații, cetățenii sînt îndemnați să contacteze CMT-ul sau SAM-ul la numărul indicat în ordinul de chemare sau la Linia instituțională pentru informare a Ministerului Apărării (022 252 009).

„Îndemnăm cetățenii să nu cadă pradă dezinformărilor la acest subiect, să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul Apărării.


Ați primit scrisori de la centrele militare referitor la datele personale? Ministerul Apărării: „O procedură de rutină”

4
0
0
0
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?