Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

De ce autoritățile nu au fost în stare să depoziteze motorina oferită de România. Ce a decis Guvernul

20 feb. 07:01   Societate
3525 0

Premierul țării, Dorin Recean, susține că autoritățile nu au găsit unde să depoziteze motorină oferită gratuit de România pentru că niciun agent economic nu era de acord să ofere această capacitate de păstrare, motivul fiind tipul de motorină.

După ce această capacitate se utilizează, ea trebuie să treacă printr-un proces tehnologic costisitor, explică Recean. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime, notează Noi.md cu referire la protv.

„Moldova nu are capacități de păstrare, și nu este vorba că aduci o cană de motorină, avem patru mii de tone, asta este foarte mult. Inițial era o idee că să o ducem în portul de la Giurgiulesti, însă producătorii au zis că este prea departe să mergem acolo și atunci pentru foarte lung timp, nimeni nu era de acord să ofere această capacitate de păstrare pentru că este un anumit tip de motorină și respectiv după ce această capacitate se utilizează, ea trebuie să treacă printr-un proces tehnologic costisitor. Oamenii nu voiau să ofere această capacitate. În sfîrșit Guvernul a reușit să convingă un agent economic să pună la dispoziție această capacitate de păstrare, chiar și acum cîteva zile am discutat cu premierul Ciolacu. În aceste zile urmează să fie ajustată ordonanță de urgență a Guvernului României și asta va declanșa în cîteva săptămîni procesul de aducere a motorinei și distribuției ei”, a spus Recean.

Întrebat unde a fost depozitată anterior motorina care a mai fost oferită de România, premierul a spus că atunci era o altă situație și atunci agenții economici au fost de acord să ofere această capacitate de păstrare.

Cele 4 mii de tone de combustibil ar urmă să ajungă la aproape 1500 de agricultori care au avut de suferit în urmă secetei din 2022. Fermierii au acuzat în repetate rînduri autoritățile că tergiversează procesul de receptionare, iar din acest motiv unii nu își pot programa lucrările de primăvară.

1
2
1
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?