Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Cuplul regal al României a sosit la Chișinău

13 noi. 2023,, 09:45   Societate
1932 0

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu au sosit duminică, 12 noiembrie, la Chișinău. Familia Regală a României a anunțat că urmează să întreprindă o serie de întîlniri la diferite instituții ale Statului.

În această vizită, Custodele Coroanei este însoțit de Șeful Casei Majestății Sale, doamna Constanța Iorga, și de cancelarul Casei, dl Traian Sîrcă. Majestatea Sa a fost întîmpinată la aeroportul internațional din Chișinău de către domnul Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova, transmite voceabasarabiei.

Ambasadorul Republicii Moldova la București Victor Chirilă a informat că luni, 13 noiembrie, la ora 13:00 Majestatea Sa Margareta și Principele Radu vor avea o întrevedere cu Președinta R. Moldova Maia Sandu.

În martie, Familia Regală a României a vizitat Suedia, țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, cu scopul de a susține integrarea Republicii Moldova. În cadrul unui discurs susţinut la Institutul Suedez de Relaţii Internaţionale din Stockholm de către Majestatea Sa Margareta, că procedurile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie accelerate, subliniind faptul că Moldova şi Ucraina “nu îşi vor găsi pacea decît dacă fac parte din familia europeană”.

2
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?