Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Cum poți preveni posibilele tragedii pe motocicletă

5 aug. 2021,, 09:00   Societate
2691 0

În 2019, la Chișinău a fost deschisă unica școală moto din Moldova - Moto Gymkhana Moldova. Aici oamenii pot învăța cum să conducă o motocicletă corect și în siguranță pentru a evita posibilele tragedii.

După cum a menționat fondatorul școlii, Gheorghe Boaghi, școala moto a fost creată pentru a-i învăța pe cei care doresc să meargă pe drumurile orașului nostru, ținînd cont de toate riscurile posibile. În școlile auto se învață doar ceea ce trebuie pentru a da examenul la Direcția de Calificare a Conducătorilor Auto Î.M. Registru la categoria "A". Cu toate acestea, ei nu învață cum, de exemplu, să treacă de o groapă mai ușor sau cum să evite un obstacol.

"În școala noastră de motociclete, prioritară este viața omului, iar mersul cu motocicleta este periculoasă nu numai pentru motocicliști, ci și pentru alte mijloace de transport din trafic. Îi învățăm pe elevii noștri diverse trucuri și cum să se comporte corect pe drumurile publice. Predăm nu numai practica, ci și teoria, iar în prezent în școala noastră există aproximativ 60 de elevi. De asemenea, vreau să menționez că aceasta este unica școală cu echipament propriu", a spus Gheorghe Boaghi.

"Facem cursuri individuale cu toți elevii, astfel încît toată lumea să poată asimila toate informațiile la maxim", a adăugat el.

"Avem o mulțime de proiecte - de la școala moto pînă la Moto Gymkhana Sport, unde fiecare amator poate veni pentru a-și perfecționa abilitățile gratuit. Sîntem întotdeauna bucuroși să ajutăm pe toți doritorii.


De asemenea, organizăm diverse campionate după standardul euro, la care participă motocicliști din Moldova și din alte țări - în principal Ucraina, România și Polonia. Desigur, mergem și în alte țări la concursuri, dar mai ales pentru a învăța ceva nou și pentru a cunoaște oameni cu interese similare. la concursuri pot participa atît începătorii, cît și profesioniștii și, desigur, există premii pentru participanții de orice nivel: diplome, cupe și medalii.

Aceasta este o organizație publică în care avem un scop - să ridicăm nivelul de conducere în siguranță pe drumurile din Moldova.

Mersul cu motocicleta, desigur, este foarte interesantă, dar toată lumea ar trebui, în primul rînd, să-și pună întrebarea: de ce am nevoie de asta?",spune fondatorul, Gheorghe Boaghi.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?