X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum comentează Stoianoglo calificativul acordat de Comisia de evaluare

17 mai. 2022,, 14:52   Societate
2762 0

Alexandr Stoianoglo a venit cu o reacție, pe pagina sa de Facebook, după ce Comisia de Evaluare a Performanțelor procurorului general suspendat a catalogat drept „nesatisfăcătoare” performanțele înregistrate în perioada exercitării mandatului acestuia.

„S-a încheiat, în sfîrșit, „circul evaluării procurorului general”. Clovnii urcați la rampă și-au jucat spectacolul, iar acum, nerăbdători, își așteaptă aplauzele. Doar că nu prea avem ce aplauda din moment ce toți știu că rezultatul fusese preconceput, iar „circarii” s-au antepronunțat din start”, se spune în mesaj, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Stoianoglo mai notează că: „Puterii i-au luat tocmai șapte luni pentru a scăpa de inacceptabilul Procuror General. Întregul proces, care nu a fost decît o absurditate, s-a derulat într-o perpetuă aranjare a regulilor de joc, schimbare a criteriilor de evaluare, a regulamentelor și a persoanelor potrivite.

Nici chiar Recomandările Comisiei de la Veneția nu i-a temperat pe regizorii și realizatorii acestui ”circ”, ignorînd brutal opinia experților europeni, care au concluzionat că:

1. În niciun stat de drept nu există o procedură de evaluare a Procurorului General;


2. Procesul de evaluare poartă un caracter vădit politic, deoarece toate modificările operate în legislație și proceduri au fost orientate strict împotriva mea, în calitate de procuror general.

3. Întregul proces de evaluare este controlat direct de Președintele țării – care nu doar inițiază procesul, ci inclusiv participă la crearea comisiei de evaluare, controlînd atît activitatea acesteia, cît și pe cea a Consiliului Superior al Procurorilor.

4. Principalul mesaj al Comisiei de la Veneția, transmis ”reformatorilor” de la guvernare care însă au ”călcat în picioare” orice argument, a fost extrem de clar: procedura de evaluare, stabilită de lege, nu poate fi în niciun fel extinsă și asupra actualului Procuror General, întrucît nu existau astfel de condiții la angajare.

5. Criteriile de evaluare ar fi trebuit să fie prevăzute de lege și nu prin diferite piruete de amatorism inițiate la comanda părților interesate (în cazul nostru, criteriile de evaluare au fost stabilite de comisia de evaluare a Procurorului General)", se arată în declarația lui Stoianoglo.

Acesta mai spune că și-a dorit să fie de folos țării sale. "Niciodată nu m-am ținut de fotoliul de Procuror General. Am fost conștient mereu că toate funcțiile sînt temporare și este esențial să rămînem oameni în orice împrejurări. Mi-am dorit sincer să fiu de folos țării mele și societății. Dar dacă acest lucru nu trebuiește statului, atunci mie nici atît", a conchis Stoianoglo.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?