X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cum comentează Recean decizia de comasare a două universități

29 dec. 2023,, 09:25   Societate
2978 1

Premierul Dorin Recean a venit cu un comentariu privind lichidarea Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

„Înțeleg că cineva nu vrea să-şi piardă locul de muncă, de administrare, întreţinere de clădiri, dar nu asta este cel mai important în procesul educațional”, a declarat prim ministrul, la emisiunea „Esențial” de la TV NORD.

„Trebuie să pornim de la obiectiv, iar obiectivul nostru este studii calitative. Noi trebuie să nu ne înglodăm în discuțiile avem bani, nu avem bani. Toată lumea vorbeşte despre independenţă, care înseamnă administrare şi altele. Nu, haideţi să ne focusăm pe procesul de studii, asta e important. Din această perspectivă, faptul că Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport va fi gestionată de Universitatea de Stat din Moldova doar îi va beneficia pe profesori şi studenţi. Înțeleg că cineva nu vrea să-şi piardă locul de muncă, de administrare, întreţinere de clădiri, dar nu asta este cel mai important în procesul educațional”, a declarat Dorin Recean, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport va fi absorbită de Universitatea de Stat din Moldova. Proiectul privind fuziunea celor două instituții de învățămînt superior a fost susținut în cadrul ședinței Guvernului din 27 decembrie.

Decizia cu privire la comasarea celor două instituții de învățămînt superior a stîrnit critici nu doar în rîndul studenților și cadrelor didactice. Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, consideră că decizia de a comasa Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) cu Universitatea de Stat din Moldova este un determinată de anumite interese de grup. Popovici și-a exprimat convingerea că această intenție este una greșită, care va afecta afecta sportul din Republica Moldova.


Anterior, comunitatea academică USEFS a înaintat o scrisoare deschisa în care solicita președintei Maia Sandu, președintelui Parlamentului Igor Grosu, premierului Dorin Recean și ministrului Educației Dan Perciun să renunțe la decizia de comasare cu USM.

1
1
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?