X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cum arată Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” după reparație

28 mar. 17:00   Societate
1638 0

Astăzi, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a fost inaugurată, după reparație capitală, Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

La eveniment au participat: președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, administrația și personalul medical al instituției, transmite Noi.md.

Secția ATI își mărește capacitatea, de la 6 la 13 paturi și va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, pacienți cu patologii cardiovasculare, patologii chirurgicale și ginecologice. Laboratorul, dotat cu mobilier și echipamente medicale performante, va efectua toate analizele de urgență necesare 24/24.

Reparația capitală a secției, în sumă de circa 17,5 milioane lei, a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale ,,Răspuns de Urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății. În total, au fost efectuate lucrările de reparație a 11 secții ATI din cadrul instituțiilor medicale strategice din țară.

Pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” și dotarea cu dispozitive medicale performante, Ministerul Sănătății, atît din surse proprii, cît și cu suportul partenerilor externi, a investit în ultimii doi ani suma de circa 32 de milioane de lei.


May be an image of 2 people, hospital and text

May be an image of hospital

May be an image of 2 people, hospital and text

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?