Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cu motocicleta la pescuit: Trei bărbați riscă amenzi usturătoare

23 mai. 2022,, 15:00   Societate
2951 0

La doar cîțiva metri de malul rîului Prut a fost observată o motocicletă care se deplasa dinspre frontieră spre orașul Leova. Șoferul, la apropierea patrulei Poliției de Frontieră a accelerat, încercînd să fugă de la fața locului.

O perioadă acesta a fost urmărit și în cele din urmă, la periferia orașului a fost reținută persoana. S-a dovedit a fi un locuitor din Leova. În timpul controlului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul nu deținea nici permis de conducere, nici alte acte pentru motocicletă, iar în portbagaj avea circa 25 kg de pește, deși despre activitatea sa în zona de frontieră nu avizase. Conform procedurilor, au fost anunțați angajații IPM Leova, pentru documentarea cazului de pescuit ilicit și informați angajații IP Leova, motocicleta fiind ridicată și transportată la parcarea specială.

De asemenea, alți doi locuitori ai orașului Leova au fost depistați în timp ce pescuiau în apele revărsate ale rîului Prut. Aceștia aveau o plasă de monofilament și aproximativ 5 kg de pești. Ca și în cazul anterior, persoanele nu se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră, dar și au mers la pescuit în perioada cînd pescuitul este interzis.

În ambele cazuri, pentru încălcările admise au fost întocmite procese-verbale privind încălcarea regimului zonei de frontieră (art. 332 al.1 CC al RM) cu aplicarea amenzii în valoare de 12 u.c. Totodată, persoanele au fost atrase la răspundere și pe linia de competență a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cu stabilirea prejudiciului cauzat (art.114 al.1 CC al RM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?