X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Criza secetei în Moldova: Asociația „Forța Fermierilor” cere intervenția urgentă a Guvernulu

23 mai. 15:22   Societate
1963 0

Asociația „Forța Fermierilor” a făcut un apel urgent către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pentru inițierea procesului de creare a comisiilor de specialitate în raioane, cu scopul de a identifica zonele afectate de secetă și de a declara starea de calamitate în agricultură, transmite Noi.md

În urma comunicărilor strînse cu agricultorii din întreaga țară, Asociația a constatat cu tristețe că seceta prelungită din acest an a afectat semnificativ culturile de cîmp din prima grupă. Situația climaterică din Moldova se înrăutățește, iar impactul asupra agriculturii este fără precedent.

Asociația solicită Guvernului Republicii Moldova să identifice urgent măsuri de ajutor pentru fermierii afectați, inclusiv prin solicitarea de sprijin din partea Uniunii Europene. În plus, Asociația dorește inițierea unor discuții deschise și transparente cu autoritățile guvernamentale pentru a găsi soluții rapide și eficiente pentru criza actuală.

„Este imperativ să acționăm rapid pentru a proteja agricultura țării noastre și mijloacele de trai ale fermierilor afectați de această secetă severă,” a declarat reprezentantul Asociației. „Așteptăm cu nerăbdare un răspuns prompt și concret din partea Guvernului.”

Asociația „Forța Fermierilor” continuă să monitorizeze situația și să colaboreze îndeaproape cu autoritățile pentru a asigura măsuri de sprijin adecvate în această perioadă critică pentru agricultura moldovenească.


2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?