X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Trei Ierarhi

12 feb. 10:45   Societate
1657 3

Astăzi, creștinii ortodocși de rit vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur ‒ considerați mari dascăli ai creștinătății.

Cei trei sfinți sunt considerați unii din cei mai mari învăţători şi păstori ai Bisericii care au trăit în vremea când Biserica, abia scăpată din prigonirile sângeroase ale împăraților romani, fusese primejduită de erezii, mai exact de abaterile de la dreapta credință.

Cei Trei Ierarhi au dus o luptă neîncetată și extrem de grea pentru păzirea dreptei credințe apostolice, în special la dogma Sfintei Treimi, cea mai de seamă taină a credinței creștine.

Sfinţii Trei Ierarhi au trăit în veacul al patrulea și toți trei au dus o luptă grea şi neîncetată pentru adevărata înţelegere a dreptei credinţe ortodoxe, împărtășind tuturor profunzimea învăţăturii lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi.

Cu prilejul acestei sărbători, le doresc tuturor creștinilor, în special celor care astăzi își serbează onomastica, sănătate, fericire și pace sufletească”, a notat șeful statului pe Facebook.


6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?