X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Creștere temporară a poluării în Chișinău și Bălți

12 ian. 09:29   Societate
3394 0

Agenția de Mediu a raportat o creștere temporară a nivelurilor de poluare în orașele Chișinău și Bălți, cauzată de condiții meteorologice specifice, anunță Noi.md

În ultimele 24 de ore, formarea straturilor de reținere și atenuarea vîntului în orele dimineții au dus la majorarea concentrațiilor unor substanțe nocive în aer.

În mun. Chișinău, concentrația maximă momentană a dioxidului de azot a depășit norma sanitară cu 1,1 ori în zona Calea Ieșilor, iar monoxidul de azot a fost de 1,5 ori peste limita admisă. În mun. Bălți, dioxidul de azot a depășit norma cu 1,6 ori pe Ștefan cel Mare și cu 1,7 ori media zilnică admisibilă, iar aldehida formică a fost cu 1,2 ori peste limita normală.

Valorile debitului dozei ambientale a radiației gama în data de 11 ianuarie s-au situat între 0,09-0,14 μSv/h, sub limita de avertizare de 0,25 μSv/h.

Conform prognozelor meteorologice, în intervalul 11-12 ianuarie, influența frontului atmosferic și alternarea maselor de aer calde și reci, împreună cu ninsorile slabe și vîntul moderat din nord-vest, sînt așteptate să contribuie la dispersia poluanților. Totuși, nu sînt excluse depășiri ale normelor sanitare pentru perioade scurte.


Pentru mai multe informații despre calitatea mediului, cetățenii sînt îndrumați să viziteze site-ul Agenției de Mediu: https://am.gov.md/ro.

0
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?