X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Coreea și China sînt viitorii lideri în moda globală

19 mai. 06:00   Societate
2912 0

Moda asiatică, mărcile asiatice au deja un impact semnificativ pe piața globală, iar în viitor vor eclipsa producătorii de elită din Europa.

O astfel de opinie a exprimat designerul vestimentar și expertul Ekaterina Sergheevici, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandr Stahurschi” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

Ea a remarcat că deja din 2019 a început influența asiatică uriașă asupra lumii modei. Acest lucru s-a întîmplat după dezvoltarea faimoasei tendințe K-pop. Coreea a făcut investiții uriașe în industria ușoară, în crearea de haine inteligente, așa cum le numesc ei.

În același timp, China produce totul și de ce ar trebui să cumpere ceva din Europa, dacă poate produce în propria țară conform acelorași standarde ca și Franța. Știm că Franța nu a mai produs nimic singură de mult timp. Totul se produce undeva în Liban, în India, în alte țări.

„Conform legislației franceze, «Made in France» este atunci cînd cel puțin 30 la sută a fost produs în această țară. Atunci poți să-i pui eticheta Made in France. Au pus un fermoar la geacă, au cusut căptușeala și poftim Made in France. Dar, de fapt, nimic nu este produs acolo", a declarat Ekaterina Sergheevici.


Ea a atras atenția asupra faptului că China este o țară care produce totul și nu are nevoie să cumpere ceea ce produc alții, ceea ce este revîndut, ceea ce a fost produs de altcineva.

„Ce rost mai are? Nu are niciun rost. În plus, în prezent are loc un mare scandal în lumea platformelor de revînzare. Nu vreau să dau numele acestor platforme. Sînt cele mai bogate platforme din lume, dau faliment, una după alta. Coreenii pur și simplu le-au cumpărat pentru că aveau nevoie de acces la baza de date a celor mai bogați clienți din Europa care cumpără segmentul de lux. Adică, băieții și-au propus un obiectiv foarte interesant", a declarat designerul vestimentar.

În opinia sa, Coreea și China vor juca un rol mai important în tendințele modei în viitor.

„Mi-ar plăcea foarte mult să fie Franța. Dar ea are nevoie, să spunem așa, de sînge nou. Trebuie să schimbe ceva acolo, au nevoie de o anumită reformă", a spus Ekaterina Sergheevici.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?