X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Consumatorii din șase localități rămîn încă parțial fără energie electrică

29 noi. 2023,, 10:48   Societate
1823 0

Astăzi, la ora 10:00, mai rămîneau parțial deconectați de la energia electrică circa 1 800 de consumatori din 6 localități din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă, informează Premier Energy.

Pe parcursul ultimelor zile au fost reconectați la sursa de energie peste 127 mii de clienți din numărul total de peste 129 de mii din rețelele de tensiune înaltă și medie, notează Noi.md.

Formațiunile de intervenție operativă se află non-stop în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii.

O mare îngrijorare o prezintă în continuare avizele consumatorilor despre rupturi de conductoare, care implică necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate electrică de către populație pînă la momentul intervenției echipelor operative. Pentru securizarea locurilor rupturii de conductoare sînt efectuate deconectări controlate, inclusiv pe durata efectuării lucrărilor de restabilire a rețelelor afectate.

"Dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma grădinițelor, școlilor) vă rugăm să informați imediat operatorul de distribuție la numărul 022 43 11 11.


Supravegheați copii, în special în aceste zile cînd ies la săniuș și explicați-le regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor. Ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pămînt sau care atîrnă de pe piloni şi copaci.

Nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pămînt. Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări", atenționează repetat Premier Energy.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?