AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 51
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Construcția drumului de acces către Mănăstirea din Călărășeuca, reluată

4 mar. 2021,, 13:14   Societate
1608

În satul Călărășeuca, raionul Ocnița, au fost reluate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”.

Acestea sînt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite moldpres.md.

Specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat ieri o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca. Echipa Agenției s-a întîlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. În urma evaluării, s-a constatat că lucrările se desfășoară conform graficului.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de circa cinci kilometri. Pînă la sfîrșitul anului trecut, operatorul economic a asfaltat o porțiune de drum cu o lungime de un kilometru. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Pînă în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 1,51 milioane de lei. Pînă la sfîrșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.


Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав