Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Consilierii PSRM din CMC: Cetățenii să decidă soarta Stadionului Republican

21 feb. 2022,, 13:36   Societate
2008 1

Consilierii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău cer organizarea unui referendum pentru a decide soarta terenului Stadionului Republican. Despre aceasta aleșii poporului Dinari Cojocaru și Alexandr Odințov au declarat în cadrul unei conferința de presă, transmite Noi.md cu referire la ntv.md.

Socialistul Dinari Cojocaru a amintit că decizia de a-i acorda Ambasadei SUA terenul cu o suprafață de 5,18 ha a fost luată încă de regimul Plahotniuc, în 2018.

"În 2018, PDM a aprobat o lege cu privire la transmitere a terenului Stadionului Republican. Cetățenii au fost indignați, au fost proteste, dar asta nu a oprit PDM. Darea stadionului este o mulțumire pentru care pînă azi nu este reținut Plahotniuc și cei care au dus la furtul miliardului", a declarat Cojocaru.

Consilierul PSRM a precizat că PAS continuă acțiunile PDM și prin intermediul Curții Constituționale vrea să ducă la bun sfîrșit această "trădare de patrie".

"Dacă vreți să arătați cine este stăpîn, organizați un referendum. Să decidă cetățenii soarta stadionului. Noi sîntem gata să inițiem plebiscitul, să adunăm semnături. În campania electorală PAS a promis că dacă vor fi adunate 10 mii de semnături, această inițiativă va fi examinată în Parlament", a amintit consilierul PSRM Alexandr Odințov.


Precizăm că Agenția Proprietății Publice a pregătit proiectul de hotărîre cu privire la aprobarea Memorandumul de Înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Acțiunea are loc imediat după ce președintele țării, Maia Sandu, s-a întîlnit cu ambasadorul SUA.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий