TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Conferință de presă organizată de Maia Sandu, dedicată rezultatelor vizitei oficiale la Kiev

15:30 // Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reiterat faptul că la Kyiv a mers cu două microbuze dar nu cu un convoi de 12 mașini așa cum se vehiculează în presă.

”Eu am mers cu două microbuze la Kyiv. Pentru că nu există zbor direct. Pe teritoriul Ucrainei am fost însoțită de autoritățile ucrainene, dar decizia nu ne aparține”, a declarat Sandu.

15:20 //„În Ucraina am avut trei întrevederi importante. În ultimii 5 ani relațiile au fost suspendate. ne dorim să fim mai mult decît vecini, sîntem prieteni care vor să acționeze cu un plan strategic. La Kyiv am discutat, integrare europeană, securitate. Am semnat două documente - declarația comună și memorandumul privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al R. Moldova și Ucraina. Un pas important în aprofundarea relațiilor noastre este instituirea Consiliul Președinților RM și Ucrainei. La fel, pe agenda bilaterală a avut subiectul liberalizării de mărfuri, așa încît transportatorii să nu aibă nevoie de permise speciale”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit șefului statului la Kyiv a fost discutată și posibilitatea traversării frontierei dintre Ucraina și Moldova doar în baza buletinului de identitate.

”Am exprimat îngrijorarea noastră față de construcția hidrocentralei de pe Nistru. Apele rîului Nistru asigură viața și bunăstarea celor care locuiesc în albia acestui rîu. De a solicita opinia UE să facă o analiză pentru ca apa lui să servească atît generației noastre, cît și generațiilor viitoare”, a declarat Sandu.

Președintele a declarat că va solicita o expertiză de mediu din partea Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load