X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Conducerea IGSU a participat la un important atelier desfășurat în Serbia

30 sep. 2023,, 14:20   Societate
2127 0

În perioada 27-28 septembrie 2023, a avut loc Atelierul de conștientizare privind echipele medicale de urgență, organizat de Oficiul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

La întrunirea de lucru, care a avut loc în orașul Belgrad, Serbia a participat conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentată de șeful adjunct, locotenent-colonel Alexandr Tatarov. La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Sănătății, Agenției Naționale de Sănătate Publică, Serviciului medical al MAI, Ministerului Apărării și Oficiului OMS din Republica Moldova, alături de reprezentanții instituțiilor omologe din Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia.

Pe parcursul a două zile, specialiștii din domeniul serviciilor medicale au pus în discuție bunele practici și experiența țărilor, unde au fost create echipele medicale de urgență care sînt încadrate în procesul lichidării situațiilor de urgență și pentru acordarea ajutorului medical calificat sinistraților.

Totodată, în cadrul ședințelor a fost prezentat Conceptul de dezvoltare și implementare a echipelor medicale de urgență și a fost prezentată Strategia Globală EMT 2030, care pune accentul pe dezvoltarea capacităților naționale de răspuns, coordonarea eficientă a forțelor și mijloacelor implicate pentru răspunsul eficient la urgențe în sănătate publică, în special în domeniile îngrijirii clinice și coordonării situațiilor de urgență.

Un alt aspect important, care a fost discutat este importanța conlucrării și coordonării acțiunilor între echipele de căutare-salvare urbană (USAR) și echipele medicale de urgență (EMT) în timpul realizării misiunilor internaționale de protecție civilă, fiind demonstrate ca exemplu misiunile de lichidare a consecințelor cutremurului de teren din Turcia și Siria de la începutul anului 2023.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?