Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Condamnata Carina Țurcan a fost transportată într-o colonie din Ținutul Altai

24 noi. 2021,, 09:11   Societate
4004 0

Carina Țurcan, fost top-manager al Inter RAO, condamnată pentru spionaj, a fost dusă în Colonia IK-6 din localitatea Șipunovo din Ținutul Altai. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS avocatul ei, Anna Stavițkaia, transmite Noi.md.

"Țurcan a fost dusă cu trenul prin mai mult de jumătate din țară. Etapa a fost grea, Țurcan a fost dusă la centrele de detenție preventivă din Novosibirsk și Barnaul. Toate acestea - fără o alimentație adecvată. Acum se află în penitenciarul IK-6 din Șipunovo", a spus apărătorul.

Potrivit articolului 73 din Codul penal, Țurcan trebuie să-și ispășească pedeapsa pe teritoriul Federației Ruse în care a trăit sau a fost condamnată, a explicat avocata.

În acest sens, Stavițkaia s-a dresat anterior Comisarului pentru Drepturile Omului din Federația Rusă, Tatiana Moskalkova și directorului Serviciului Penitenciar Federal, Alexandr Kalașnikov.

La 29 decembrie anul trecut, Tribunalul orașului Moscova a condamnat-o pe Țurcan la 15 ani de închisoare de regim general, găsind-o vinovată de spionaj în favoarea Moldovei. La pronunțarea sentinței, instanța a luat în considerare timpul petrecut de ea în detenție din 2018 și a transformat cele 656 de milioane de ruble confiscate de la ea în venituri de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?