Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Concursul pentru funcția de Procuror general: Cîți candidați și-au depus dosarele

15 mai. 14:42   Societate
672 0

Astăzi, este ultima zi de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror General, în urma concursului repetat anunțat de Consiliul Superior al Procurorilor. Deocamdată în cursă s-au înscris trei candidați.

Potrivit responsabilul de comunicare al Consiliului Superior al Procurorilor, Eugen Roșca, pînă la ora 14.00 au fost depuse trei dosare, termenul-limită fiind ora 17.00. El a precizat că la finele zilei, CSP va anunța numele candidaților.

După recepționarea dosarelor, CSP are la dispoziție 20 de zile pentru a stabili data cînd va avea loc proba de interviu, pentru candidații selectați, notează Noi.md cu referire la mooldpres.

Conform Legii cu privire la Procuratură, candidații pentru postul de șef la procuratura generală trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, să cunoască limba de stat, să aibă o reputație ireproșabilă și studii în domeniul dreptului.

La sfîrșitul lunii februarie, CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror general, după ce un membru al Consiliului, a depunctat un candidat.


În urma decretului semnat de Președintele Republicii Moldova pe 26 septembrie 2023, funcția de Procuror General a devenit vacantă.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?