X 
Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1339

Computere noi la Centrul municipal pentru copiii care necesită condiţii speciale de educaţie

12 mai. 2022,, 21:30   Societate
2036 0

Centrul municipal de instruire pentru copiii și adolescenții care necesită condiții speciale de educație a fost dotat cu tehnică de învățare a meseriilor. În prezent această instituţie de învăţămînt este frecventată de 60 de elevi, care studiază specialităţile „Îngrijitor bolnavi la domiciliu”, „Cusător”, „Cizmar”, „Tencuitor”, a anunţat primarul capitalei Ion Ceban, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Pentru a deschide o nouă specialitate solicitată de mulți elevi – „Operator la calculatoare”– au fost achiziționate 15 computere. „Ne propunem să implicăm tinerii în diferite activități, în procesul de luare a deciziilor, dar și să-i ajutăm să se integreze mai ușor în societate. Fiecare copil merită atenția noastră”, a menţionat edilul.

Activitatea face parte din inițiativa Programul de formare „Dezvoltarea competențelor ecologice și ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău” și este organizată cu suportul proiectului „Promovarea Învățămîntului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?