X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Complex multifuncțional, inaugurat pe teritoriul Centrului republican de instruire al IGSU

22 noi. 2022,, 13:15   Societate
2223 0

Oamenii sînt cea mai importantă resursă pe care o are sistemul afacerilor interne, iar de pregătirea profesională a fiecărui specialist din MAI depinde calitatea serviciilor care sînt oferite cetățenilor.

În acest sens, procesul educațional și formarea profesională continuă trebuie modernizate conform standardelor de calitate europene, în contextul în care Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată pentru aderare la UE, iar cu o săptămînă în urmă țara noastră a fost acceptată să adere la Mecanismul de Protecție civilă al UE.

Astfel, Secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichtin împreună cu ambasadorul Republicii Polone, Tomasz Kobzdej, dar și rectorul-comandant al Școlii principale de pompieri din Varșovia, Mariusez Feltynowski, au participat la lansarea cursului de instruire a angajaților IGSU și ceremonia oficială de semnare a certificatului de predare a complexului multifuncțional de pe teritoriul Centrului republican de instruire al IGSU din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, dezvoltat în cadrul proiectului moldo-polonez „Sprijin pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, etapa a II-a”.


Complexul multifuncțional va permite pregătirea debutanților dar și angajaților IGSU la un nivel mai avansat, prin integrarea cunoștințelor teoretice cu abilitățile practice, dezvoltate pe această platformă. Astfel, salvatorii și pompierii, vor fi mult mai bine pregătiți practic, chiar de la începutul carierei. Ori dezvoltarea abilităților de la primele etape de pregătire, va asigura intervenții mai eficiente, timp de reacție mai scurt, promptitudinea protejării oamenilor, mediului și bunurilor împotriva tuturor formelor de dezastre naturale și provocate de om.

Respectiv, în perioada 21 - 24 noiembrie, se desfășoară un curs de pregătire și recalificare a formatorilor IGSU în domeniul lichidării incendiilor, salvării din medii ostile, dar și acordării primului ajutor medical. 11 ofițeri și subofițeri vor avea parte de lecții teoretice, dar și exerciții practice din partea colegilor din Republica Polonia. Instruirile au menirea de a acorda pompierilor și salvatorilor moldoveni suport în domeniul instruirii, intervenției și prevenirii în situații de risc.

Ministerul Afacerilor Interne pledează în continuare pentru dezvoltarea capacităților instituționale, conform Foii de parcurs aprobate. Iar cu astfel de complexe multifuncționale și cu suportul partenerilor de dezvoltare angajații MAI vor fi capabili să ofere sprijin în cadrul misiunilor internaționale, așa cum au mai făcut-o deja în cadrul misiunilor din Grecia și România.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?